Site icon Sem Sector Online Pazarlama

Yandex SEO Optimizasyonu

Yandex SEO Optimizasyonu

Yandex CEO’su Arkady Volozh tarafından verilen bilgiye göre Yandex’in Türkiye’de aylık 10 milyon gerçek kullanıcıya ulaşmış durumdadır. Elbette bu rakam içerisinde Yandex Türkiye’nin tüm servislerinin kullanımı hesaba katılmıştır, arama motoru özelinde bakıldığında ise Yandex Türkiye pazarına girdiği günden itibaren ciddi sayılabilecek bir yükselme ile lider Google ardından ikinci arama motoru haline gelmiştir. Bununla beraber her ne kadar Google üzerindeki arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmak çok daha değerlise de Yandex aramalarında da yer almak önemli hale gelmiştir. Aşağıda vereceğim bilgiler özellikle Yandex arama motoru için yapılacak SEO çalışmasını hedeflese dahi, Google ve diğer arama motorları için de çoğunlukla benzer şekilde düzenlemeler yapılmaktadır.

Yandex özellikle en son yaptığı güncellemeler ve Yandex Adalar özelliği ile aynen Google gibi semantik düzene, kullanıcı tarafından yazılmış kaliteli ve orjinal içeriğe önem vermektedir. Yine Google ile karşılaştıracak olursak Yandex için yapılan SEO çalışmaları nispeten daha uzun sürede geri dönüş sağlamaktadır, indeksleme hızı Google’a göre daha yavaştır.

Yandex arama motoru optimizasyonu başlangıcında;

Gelişmiş arama motoru için yapılacak SEO çalışmaları benzerlikler içerse de, verilen öncelikler konusunda bazı ayrımlar bulunmaktadır. Site İçi ve Site Dışı olmak üzere bu öncelikleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Site İçi Yandex SEO Optimizasyonu

Sitenize içerik girerken kullanabileceğiniz Yandex Kelime İstatistikeleri Aracı‘nı ve Yandex’in webmasterlar için SEO Tavsiyelerini inceleyebilirsiniz.

Site Dışı Yandex SEO Optimizasyonu

[box] Ek Olarak: Sitenizin Yandex Türkiye üzerindeki durumu ve diğer konular ile ilgili Yandex Türkiye destek ekibine aşağıdaki mail adresinden ulaşabilirsiniz. destek@search.yandex.com.tr[/box]

Referans Yazılar:
Yandex Arama Motoru

Yandex Türkiye Tüm Hizmetleri

Sem Sector SEO Paketleri

Exit mobile version