Top

WordPress Güncelleme Hataları

wordpress guncelleme hatalari

WordPress Güncelleme Hataları

Özellikle blog yazarlarının çok fazla kullandığı bir platform olan WordPress sitenizi daha güvenli hale getirmek ve en son yenilikleri kullanmak için firma tarafından sunulan yeni güncellemeye geçilmelidir. Yeni WordPress sürümü kullanıma sunulduğu andan itibaren sitenin admin panelinde güncelleme yapılması konusunda mesaj belirmekte ve kullanıcılarda aynı anda ve çoğu zaman otomatik olarak güncellemeyi gerçekleştirirler. Her ne kadar çoğu zaman çok daha iyi özellikler sunan güncelleme sıkıntısız şekilde yüklense de bazen siteler ile ilgili özel durumlardan güncelleme hata verir veya hali hazırdaki tema kullanılmaz hale gelebilir.

WordPress temalı websitenizi yeni çıkan sürüm ile güncellemek istediğinizde gerek kullandığınız eklentilerden dolayı gerek ise temanızın bu yeni wordpress güncellemesi ile uyumlu olmamasından dolayı; bu güncelleme hatasını düzeltip sorunsuz devam etmek isteyebilirsiniz, bunun için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

WordPress Güncellemesi

Öncelikle yeni WordPress sürümüne geçiş yapmadan önce database ve sitenizin dosyalarını yedeklemeniz önerilmektedir.

Ayrıca güncellemeden önce aktif olan eklentileri durdurarak etkisiz hale getirmek olası hataların önüne geçecektir.

WordPress güncellemesini son derece kolay şekilde Admin panelinden otomatik olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Hem WordPress sürümünü hem de kullandığınız plug-in’leri otomatik olarak güncelleyen Automatic Updater eklentisini kullanarak daha az zahmete girerek güncellemeleri gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer ki daha önceki güncellemerde bazı hatalar ile karşılaştıysanız veya eklentileri yüklerken/güncellerken dosya izinleri ile ilgili uyarılarla karşılaştuysanız, wordpress güncellemesini manuel olarak kendiniz yapmak isteyebilirsiniz.

Manuel WordPress Yüklemesi

  • İlk olarak en güncel wordpress sürümünü indirin,
  • Sitenizin ftp alanına FileZilla gibi yardımcı programlar ile erişin,
  • Buradan sadece! “wp-includes ve wp-admin” klasörlerini silin, “wp-content” klasöründeki hiç bir dosyayı silmeyin,
  • İndirmiş olduğunuz dosyadan “wp-includes ve wp-admin” klasörlerini FTP alanına yükleyip, eski dosyaların üzerine yazın,
  • Daha sonra “wp-content” klasörünü açıp bu dosyaları FTP alanındaki “wp-content” klasörünüze kopyalayın,
  • Ardından, indirilen yeni sürümdeki ana klasördeki diğer dosyaları da yükleyerek kopyalama işlemini sonlandırabilirsiniz.
  • En son olarak, ” siteadiniz.com/wordpress/wp-admin/upgrade.php ” URL’ini açarak database güncellemesi yaparak yeni sürüme geçebilirsiniz.
  • Eğer sitenizde hala güncelleme hatası gözüküyor ise FTP’de kök klasörde yer alan “.maintenance” dosyasını silin.

Wordpress güncellemesi

WordPress Güncelleme Hataları

Zamanlanmış Bakım Hatası

Otomatik olarak veya manuel yaptığınız WordPress yeni sürüm güncellemesi sonrasında sitenizde beliren “Zamanlanmış bakım dolayısıyla site uygun değil. Bir kaç dakika içinde tekrar kontrol edin.” şeklindeki bir hata karşısında, sitenizin FTP alanına erişerek “.maintenance” dosyasını bularak silmeniz sorunu çözecektir.

wordpress-guncelleme-hatasi

Error Establishing Database Connection Hatası

Bu hata wp-config.php dosyasındaki database bilgilerinin yanlış olmasından kaynaklanır, sorunu düzeltmek için FTP alanından wp-config.php dosyasında yer alan aşağıdaki alanları doğru olarak girmeniz gerecektir.

  • Database name
  • Database username
  • Database password
  • Database host

Bunun haricinde dosya izinleri, veritabanı işlemleri, eklentiler, tema özellikler veya kodlamadan kaynaklanan farklı hatalar yaşanabilir, en çok karşılaşılan hatalar ve çözümleri için buradan Worpress Hatalar sayfasını inceleyebilirsiniz.

7 Comments
  • ahmet
    27/08/2014 at 18:23

    Teşekkür ediyorum kardeşim on numara bilgi vermişsin

  • yılmaz
    28/11/2014 at 11:50

    çok faydalı sağolun

  • ahmet
    20/02/2015 at 17:23

    Çok teşekkürler bilgiler için

  • Çilingir
    18/06/2015 at 17:04

    Uzun zamandır cevabını aradığım bu konuyu en iyi şekilde ele almışsınız güzel paylaşımınız için şimdiden teşekkürler. Umarım benim gibi bir başkasınında işine yarar

  • Vlkn
    18/12/2015 at 18:47

    Yorumunuz onay bekliyor.
    WordPress 4.4 ile tema ayarları / görünüm / özelleştir kısmında temanın admin panelini göremiyorum artık ne yaptıysam düzelmedi aynı sorunu yaşayan bir çok kişi var webmaster forumlarında da başlıklar atılmış.

    Buraya neden yazıyorum belki bir bilen çıkar sorunu çözebiliriz. Uzun zamandır WP ile ilgileniyorum ama ilk defa çaresiz kaldığım ve konu ile alakalı bir kaynağa ulaşamadığım bir sorun ile karşılaşıyorum.

  • joyetech
    23/12/2015 at 11:43

    Çok faydalı oldu admin teşekkürler.

  • angara
    15/12/2018 at 22:23

    merhaba son güncelleme ile birlikte 5.0 sürümünden sorna tüm free temalar patladı resmen sliderler kaydı ürün resimleri kocaman geldi

Post a Comment