Top

Prestashop İçin SEO Önerileri

presta shop seo

Prestashop İçin SEO Önerileri

prestashop seo

Prestashop açık kaynak platformu ile oluşturulmuş e-ticaret siteleri için uygulanabilecek temel arama motoru optimizasyonu aşamalarını ve websitenizin doğal trafiğini artırmaya yönelik Prestashop SEO tavsiyelerini aşağıda bulabilirsiniz.

 

Prestashop Site İçi SEO Tavsiyeleri

  • Kategorileri Doğru Yapılandırın

E-ticaret siteniz üzerinden satışını yaptığınız ürünleri en doğru şekilde belirleyerek ilgili kategoriler altına göstermeye dikkat edin. Her bir kategori, alt kategori ve bunların altında yer alan ürünlerin bilgilerini ayrıntılı şekilde doldurun.

 

  • URL Yapısını Düzenleyin

SEO dostu url yapısı site içerisinde yapılabilecek önemli değişikliklerden birisidir. Prestashop altyapısını kullanmaya başladığınızda ilk olarak www.domainadi.com/product.php?id_product=7 şeklinde gözüken URL’leri www.domainadi.com/music-ipods/7-ipod-touch.html gözükecek şekilde düzenlemek çok daha olumlu sonuçlar verecektir.

Bu noktada elbette ayarlardan, bazı modüller veya kod eklemeleri ile gerek id numaralarını gerek ise .html son ekini kaldırmanız veya URL diziliş sıralama tercihi size kalmıştır. Bu seo-friendly url yapısını oluşturmak için 1,4 versiyonlarda öncelikle “Preferences” üst navigasyon kısmından “SEO & URLs” alt navigasyonu kısmını seçip URLs Setup alanındaki “Friendly URL” alanının evet olarak seçilmiş olduğunu kontrol etmelisiniz. 1,5 versiyonlarda ise “System” menüsünden “Settings” altından Use SEO URL’s alanının evet olarak seçilmiş olmalıdır.

Bundan sonra ise Htaccess dosyasının düzenlenmesi gerekmektedir, bunun için; üst navigasyon kısmından “Tools” açılan alt navigasyon kısmından ise “Generators” menulerini seçip “Htaccess file generation” alanından “Friendly URL” kutucuğunu seçerek yeni dosyayı oluşturabilirsiniz.

 

  • İçerikleri Zenginleştirin Etiket ve Açıklamalara Özen Gösterin

SEO için en önemli noktalardan biri siteniz üzerinden paylaşacağınız özgün içeriklerdir. Prestashop ile hazırladığınız siteniz içerisinde bulunan tüm kategorilerin ve satışını yaptığınız tüm ürünlerin sayfalarında bulunan başlık, açıklama ve anahtar kelime alanlarını ilgili ürün ve kategoriye özel olarak ayrı ve özgün olarak tanımlamanız gerekmektedir.

 

  • Görsellere Dikkat Edin

Satışını yaptığınız ürünlerin görsellerinin gerek kullanıcılar için gerek ise arama motorları sonuçları için en uygun şekilde sunulması önemlidir. Ürün görsellerini eklerken açıklayıcı isimlendirme, alt etiket hatta birden fazla yüksek kalitede resimler ekleyebilirsiniz.

 

  • Robots.txt ve Sitemap.xml Oluşturun

Üst navigasyon kısmından “Tools” açılan alt navigasyon kısmından ise “Generators” menulerini seçip “Robots file generation” alanından robots.txt dosyası oluşturun.

Site haritası oluşturmak için ise modüller üst navigasyonu seçip “SEO” modülü açılıp Google sitemap üzerinden “Configure” tıklanarak sitemap oluşturabilirsiniz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta prestashop site haritası otomatik olarak güncellenmediğinden dolayı siteniz içerisinde değişiklik yaptığınız, ürün ve kategori eklemelerinden sonra bu alan üzerinden site haritanızı güncellemelisiniz.

 

Prestashop Site Dışı SEO Tavsiyeleri

  • Blog Oluşturun

Bir site içi çalışma işlemi içinde de ele alınabilecek blog alanı asıl amacı olan trafik çekme, paylaşım kazanma ve sosyal medya ile diğer sitelerde yer alma katkılarından dolayı asıl siteden ayrı olarak ele alınabilir. E-ticaret siteniz ile ilgili bilgilerin yer aldığı, kurumunuz ve firmanız hakkında paylaşımlar yapabileceğiniz, ürünlerinizi tanıtan satış yaptığınız bu ürünlerin kullanım alanları hatta bunları satın alan kişilerin elde edeceği faydalar veya neden almaları gerektiği konuları hakkında paylaşımlar yapacağınız bir blog oluşturabilirsiniz.

Düzenli olarak ekleyeceğiniz içerikler içerisinde sitenize link vererek blogunuza gelen kullanıcıları sitenize yönlendirerek potansiyel müşterilere dönüşmelerini sağlayabilirsiniz.

 

  • Link Çalışması Yapın – Site Dışı SEO

Websitenize diğer sitelerden gelecek yönlendirmeler son derece önemlidir, elbette link yaratma sürecinde siteniz ile alakalı yerlerde bulunmanız ve spam durumuna düşmeyecek şekilde çalışmalısınız. Öncelikle hangi sayfalarınızın ve hangi anahtar kelimelerin sizin için önemli olduğunu belirleyin. İlgili olabilecek site ve bloglardan link satın alabilir veya organik bir şekilde link ekleme işlemleri yapabilirsiniz.

Sitenizin arama motorlarında görünürlüğü sağlamak için diğer sitelerde sitenizin tanıtımını yapabilirsiniz. Benzer diğer sitelerde paylaşılmış blog, forum veya sosyal medya içeriklerine yorum ile katkı sağlayabilirsiniz.

Dizinlere eklemeler yaparak firma ve websitenizin buralarda da yer alabilir, sitenize kayıt olan kullanıcılara belli aralıklar ile profesyonel olarak hazırlanmış e-posta gönderimleri gerçekleştirebilirsiniz. E-ticaret sitenizi Dizin.Semsector’e eklemek için tıklayınız: Tanıtım Yazısı Ekle

 

  • Sosyal Medya’yı Es Geçmeyin

Facebook, Twitter, Instagram veya Pinterest gibi sosyal medya platformlarında firma hesapları ile yer alarak, gerek bilgilendirici paylaşımlarda bulunarak gerek ise hedef kitlenize uygun içerikler ile takipçilerini artırıp sitenize yönlendirerek fayda sağlayabilirsiniz.

 

Analiz, Analiz, Analiz…

En son olarak websitenizi düzenli olarak kontrol etmeniz neler yapmanız veya nelerden vazgeçmeniz konusunda size ciddi bilgiler sağlayacaktır. Google Analytics ve Yandex Metrica üzerinden kullanıcıların sitenize nerelerden, hangi anahtar kelimeler ile geldiğini ne kadar süre ile hangi sayfaları gezinip, hangi sayfada çıkış yaptığını, satın alma süreçlerini ne şekilde tamamlayıp tamamlayamadıkları konusunda bilgi sahibi olarak, bu veriler doğrultusunda iyileştirmeler yapabilirsiniz.

E-ticaret firmalarına yönelik özel olarak hazırlanmış Online Pazarlama Paketleri‘ni inceleyerek Sem Sector üzerinden profesyonel danışmanlık alabilirsiniz.

1 Comment
  • Levent Yıkılmaz
    25/09/2015 at 19:06

    Yararlı bilgiler, paylaşım için teşekkür ederim.

Post a Comment