Top

Chrome’da Çoklu Kullanıcı Hesabı Açmak

chrome çoklu hesap

Chrome’da Çoklu Kullanıcı Hesabı Açmak

Google’ın sevilen web tarayıcısı Chrome, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de  son dönemdeki hızlı yükselişini sürdürerek StatCounter istatistiklerinde görüldüğü üzere tüm zamanlara göre en çok kullanılan browser olma özelliğini Internet Explorer’dan alarak ilk sıraya yerleşti. Bu başarının arkasında elbette sunmuş olduğu sade tasarımı, hızı ve en önemli özelliği olan senkronizasyon bulunuyor.

Bir çok kullanıcı için son derece faydalı bir özellik olan “Çoklu Hesap Yönetme” özelliği ise, farklı e-posta adreslerini ayrı sebeplerle tercih eden kişiler için gerçekten hayatı kolaylaştıran bir seçenek olarak tercih edilmektedir.

Evinizde kullandığınız hesabınıza, ayarlarınıza, kaydedilmiş şifreleriniz, temalarınız veya yer imlerinize diğer bilgisayarlardan da erişmek istiyor veya başka web tarayıcısı kullanmadan farklı e-posta adresleriniz üzerinden işlem yapmak istiyorsanız bu özellik tam size göre.

Chrome’da birden fazla kullanıcı ekleme

  1. Tarayıcınızın araç çubuğundaki İngiliz anahtarı simgesini İngiliz anahtarı simgesi tıklayın.
  2. Açılan pencereden Ayarlar‘ı seçin.
  3. Kullanıcılar” bölümünde, “yeni kullanıcı ekle” kutucuğuna tıklayın.
  4. Kullanıcı için, üst köşesinde kullanıcıya ait özel bir simge içeren yeni bir pencere açılır. Burada, hesabı kullanıcıyla ilişkilendirmek üzere bir Google Hesabıyla Chrome’da oturum açabilirsiniz. Oturum açıldığında, kullanıcıya ilişkin tüm yer işaretleri, uygulamalar, uzantılar, tema ve tarayıcı ayarları hesapla senkronize edilir.

Bundan sonra Google Chrome tarayıcınızın sol üst köşesinde beliren simgeye tıklayarak istediğiniz zaman kaydettiğiniz hesaplar arasından geçiş yaparak Chrome üzerinden aynı anda birden fazla kullanıcı hesabı yönetebilirsiniz. Böylece örneğin birden fazla Gmail e-posta adresinizi bir diğerinin hesabını kapatmadan açarak hesaplar arası geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca bir çok browser açtığınız zamanki özellikle Internet Explorer‘ın bilgisayarınızdaki RAM‘den kullanmış olduğu ek yoğunluktan da kurtularak gereksiz yavaşlamaları da önlemiş oluyorsunuz.

1 Comment

Post a Comment